Rss

【大作戰Best of my best】第一次覆磅 & Heysamuel健康體重管理方法

雖則因為時間問題, Report狀況的密度和原來預期相差一段距離, 但其後將會盡力1星期出一次報告, 比較下變化。另外都會在Instagram  Keep住Share~
IMAG1046

早前終於去左覆磅!
由開始訓練同使用營養產品計起, 大約3星期左右。

Result:
體重KG : +2.2 KG (4.84 LBs)
脂肪% : +1%
肌肉% : +1%

我自己當然滿意!!
雖然冇圖冇真相, 但圖就未有住啦, 等多些少收成先!!

IMG_20131024_070345[1]

每個人都適合去做的體重管理計劃!

最近都好多朋友問我, 我係做緊啲咩, 健康產品, 飲多啲水等等有咩效用……
同埋點樣減肥增重做體重管理。

當然唔係人人都有時間及需要和我一樣花大量時間訓練, 所以我會建議想管理自己體重嘅朋友由飲水習慣開始, 先體驗下改變, 再認識多啲健康管理的概念, 而非單單希望靠產品瘦身或增重。

用單簡健康的方法, 讓自己改善健康和身形。

推介Apps: Water your body  (Android)
用i 產品的朋友如果唔想比試可以試下搵相類似的APPS 如: Waterlogged  等等。

依款飲水Apps會記錄住用家每天飲水量, 目標和飲水時間。 同時間亦會按用家體重計算最低飲水量, 而且會定時提醒用家飲水! 實用非常。

小提示:
1. 剛開始提升飲水量, 方便次數會明顯增加, 但待身體適應後會慢慢舒緩。
2. 不要為求達到一定飲水量而一次過飲太多水量。

IMG_20131118_211820[1]

飲水當然只係其中一環, 但亦係非常重要一環。

香港人出名忙, 食飯都冇時間, 何況飲水?
同時好多人都唔清楚水對人體的重要性, 當然冇飲夠水的習慣。
我亦係樣版!!

雖然由細到大都係一個「運動人」, 小學時期由一至五都係田徑, 羽毛球, 游水等興趣班, 但飲水量都係出奇地少, 亦唔覺有咩問題。

到最近認知多左, 先發覺完來身體有啲信號比自己, 卻只係我自己發覺唔倒。
同時間, 水的功能同幫助實在太多, 大家亦不難係網上搵度 , 所以今日先到依倒, 讓有興趣嘅朋友自己了解同體驗下。
我也會再分享我體重管理其他相輔相成的方法, 如正確飲水方法等,
最後, 抱歉咁遲Update, 我也會加密更新狀況!!

唔好等, 即刻開始飲水啦!!

期望見倒大家嘅成功效果!!
IMG_20131027_214446[1]IMG_20131117_105352[1]IMG_20131105_054228[1]IMG_20131028_075408

Leave a Reply

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: