Rss

【大作戰Best of my best】- 每個人都可以係張家輝 !!

我今年的自娛挑戰!!

《Best of my best!》

一個我自己Set比自己, 挑戰自己的行動!!
意思係, 做到自己最好中的最好, 我相信, 人有無限潛能, 只要唔好自限, 拼盡搏盡!!
同時縮寫#Bomb 指爆發,
只要你肯, 你想, 你願意付出!!
每人都可以好似張家輝咁爆發一次, 無論你嘅夢想或目標係任何事。

今次,
我想試下自己, 為左夢想, 到底可以去到幾盡!!
出來做野, 先知Keep住運動有幾難!!
但幾難…… 都唔可以放棄!!

EFBC91_2OWoY_600x0

目標:

1. 嘗試為自己設計一個籃球訓練嘅Time Table, 挑戰自己Work it out!
2. 同時為增加對抗性, 所以Set Target要增重去到150 lbs! (共20 lbs)
3. 逼自己學習健康的生活習慣, 瘋狂一次, 感受到底運動員有幾辛苦。
4. 同大家分享交流Keep fit心得同技巧。(歡迎大家比意見我!!)kobenikead

 先前《激戰》令張家輝成為「大隻佬」的同義詞, 同時也令健身成為年青人的潮流。而我, 傷過抖過, 總算休養好! 同時搵左更多資料, 請教左唔同人, 將會重新上路!

同時我都會紀錄低比自己, 亦會定期係Instagram (Daily), Blog (week Report), Facebook Page (不定時更新), 比大家同朋友Check住我嘅進度, 亦等我更有決心, 唔好偷懶~~96

My Workout:

現況:
體重: 59kg  脂肪: 5.8% 水份: 69% 肌肉率:52.5  BMR: 1653  體內年齡: 15  骨質密度: 3.0

1. 作息時間表 (跟隨設計時間表起身, 休息, 進餐, 訓練)
2. 飲食 (按教練建議要求作飲食調節。e.g 每天飲水量)
3. 籃球
4. 健身

詳情會係未來的Post入邊詳細分享!!

Coming Week Item:
Week 1: 用1星期適應作息時間 (5:00 am ; 9:30pm)bbalz_600_330

My Time Table:
fitness_副本

先到此為止, 期待自己能捱到幾耐!
Best of my best!!
Let’s Go!!


每次失落都會聽一次的故事!!

Leave a Reply

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: