Rss

2/5 三秒‧玩樂 X 運動手記 – 夏日第1戰 [誰說瘦柴操唔Fit?] Ep.1

夏日大作戰!
This Summer! Live Like Jay!

abercrombie-singapore-2011

一生人冇幾多個暑假!!
所以趁有氣有力, 有機會, 就一定要去盡佢! 過一個熱血暑假!

現時健身在Beckham, A&F或其他明星/商品效應帶動下, 成為了個種潮流。
係今個暑假未來之次, 為著更多嘅目標, 仲有陽光與海灘努力!!
所以我熙少依個瘦柴由聽日開始, 會走入健身房, 操Fit自己!!
證明, 運動! 只要有目標和努力, 就一定有收穫! 所有人都可以運動。

要說明一下, 我的目標並不是操「大隻」, 而是增強體能, 讓自己可以應付更高強度的比賽。
同時我是按照特別設計的時間表下進行訓練, 亦按照教練的安全指示去做。
所以大家想係暑假健身的話, 最好在有相關知識的人士指導下進行。
另外, 我都會試用一些近來比較受歡迎的訓練用品, 並和大家分享感受。
(入樽鞋, TRX, 平衡板, 拉力訓練帶…etc)

提示: 想Fit記得唔好好似我咁食野法(誤…)

******************************************************************************
gym_motivation_hero_18ecaii-18ecakh
夏日第1戰!!比較認真一點…

背景資料:
運動員天生身材就似天賜的神兵利器, 有人話後天補救; 有人話輸在起跑線上, 注定蝕底。
而我就想試試可唔可以拉近差距!

三秒簡報:
訓練前:
身高: 176 cm
體重: 57 kg
體型: 超級瘦柴
相: 免啦haha

目標:
增強體能外, 希望體重增至65 Kg”

誰說瘦人操唔Fit?

Leave a Reply

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: