Rss

三秒分享‧一人孤星淚One Man Les Miserables

一人孤星淚One Man Les Miserables

玩一人多聲嘅佢 – Nick Pitera 已經唔係第一次!
如果你有留意youtube或者Facebook上的分享, 就會知佢才藝有幾非凡~
不但只男女聲都唱得一流, 而且佢「真身」係迪士尼屬下 Pixar 的動畫師。
唔止唱得, 仲好畫得!

網上小背景:

Nick 自小已與迪士尼結下不解之緣。他說,四歲時看了《小魚仙》,便開始喜歡唱歌。三年前,為了參加歌唱比賽的報名要求,錄了一段「小魚仙」插曲 Part of Your World 放上 Youtube。他沒有贏出比賽,但那段片卻極受歡迎,陸續收到不少網民「點唱」,結果愈唱愈多。

Nick的成名作,是迪士尼版「阿拉丁」的主題曲 A Whole New World,當然是一人分飾 Jasmine 和 Alladin,有超過三千萬點擊!

其他Video

 

Leave a Reply

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: