Rss

三秒‧RoadBike新車落地

最近心血來潮平平地找了架新車入手,但今次重點並非架單車本身,而係腳踏。

話說小弟買完車想搵番個靚靚地嘅停車架,但就發覺其實一用停車架外觀點都麻麻地,不過後來就比我搵倒一個二合一腳踏,外觀點又”泊”倒車,掂曬。(其實我車資尚淺,所以對零件認識唔算深,但我一個車友都覺得不錯,所以Up上來同大家分享下。)


Wellgo  $450(小編入手價)

依個腳踏其實不算太特別,但實用方便之如加上外觀不錯,就已經買得過了。(如果你對腳踏要求不太大的話)

在行車時像上圖般閉上即可,如果需要用到腳架時,只要按一按紅色按鈕,將腳踏轉去適當高度便可。

用留意的是: 記得每次用完腳架都要把腳架關好,因為按鈕在放鬆時會伸長到觸碰到曲柄,踩腳踏時便會「咬」倒,有機會整壞踏腳制。

Leave a Reply

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: