Rss

三秒‧買鞋記

話說最近對籃球鞋開始舊, 鞋底都平曬, 就諗住買番隻新鞋打室內埸著。 所以依個月都係咁睇鞋, 著開NIKE的我卻發覺近依季嘅鞋款真係冇咩邊對突別鐘意, 突別想買。


Lebron 9: 雖說襯色不錯, 但鞋身以舊存著LEBRON的特色…重~ 而且$1359這個價, 唔太抵~

 


Kobe 7: 最近Nike狂售嘅Kb7 訂價去到$1599(高筒)/$1299 (低筒)…著上腳感覺都唔錯, 但就不夠KB6好著同輕身。
外表都一般般, 對我來說還不夠吸引 。


Nike Lunar Hypergamer : 依對出左一個月嘅鞋反而令我比較心動, 混合左跑鞋設計, 感覺好舒服, 可惜我想買嘅迷彩紫黃色已經冇Size。在NIKE近期Product裏面, 論價錢, 外觀, 舒適度和價錢都是較不錯的。


KD4: 講價錢平, 當然唔少得依對, 外觀還不錯, 價錢也是同期中差不多最平的。 但個人覺得鞋得不夠舒服, 而且鞋側的設計太闊, 感覺有啲’頂腳’, 都係冇買。

行完一大輪, 經過一間鋪頭見倒灰色的DR 2.0好靚, 感覺幾鐘意, 點知同樣地’冇碼’……幸好最後有一千零一間的鞋鋪有鞋有SIZE有得賣, 正!! 雖然鞋款係舊, 但$800成交真的唔錯。

Comments (3)

  1. Lebron 9 宜家好似唔洗$13xx喇,不過都係唔買(今日),已經成屋都係鞋

  2. 不過感覺隻鞋都有啲重~~~

Leave a Reply

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: